Rondje Leek Deel 2

Huur uw eigen kraam bij Jouw Snuffelkast

Rondje Leek Deel 2

15 november 2018 Geen categorie 0

Sommige winkeliers hebben het over de Liekeblom, anderen over de Tolberterstraat, anderen weer over de Albert Heijn of de Lidl, maar sinds dat ik Jouw Snuffelkast over genomen heb begin 2018, heb ik het over “Rondje Leek”! Ik ben namelijk van mening dat je beter Leek als winkelcentrum naar buiten kunt presenteren, dan als los staande winkel gebieden. Bovendien vindt ik dat wanneer je vanaf verschillende parkeergelegenheden komt, je gewoon een rondje centrum kunt lopen en zelfs bijna alle winkels en horeca gelegenheden kunt vinden.

Daarom ga ik met u virtueel een rondje lopen. Zelf zet ik mijn scooter of auto altijd bij mijn ouders neer die wonen aan de Schreiershoek richting Nienoord en van daaruit zal ik u wegwijs maken in het “Rondje Leek”. Als toerist kun je prima beginnen bij Nienoord, maar dat kan ook rustig vanaf de supermarkten of de Liekeblom. Na mijn tour kom je daar vanzelf achter.

Ik was gebleven bij Time Out Kappers en Heys Schoenenwinkel. Ik wil rustig even naar schoenen kijken, dus ik besluit dat later te doen. Daarom loop ik rechtdoor naar winkel centrum de Liekeblom, aan de overkant kom ik nog Addeles Schoonheidsverzorging tegen en pizzeria Salimo. Ik vind mezelf knap genoeg om door te lopen en och een pizza gaat er altijd wel in, dus misschien dat ik daar wel naar binnen stap. Dan zie ik op de hoek het pand van Kleiker, voor advies moet je daar wezen, maar ik ben aan het winkelen dus loop ik ook daar bij langs. Het oude pand van Unive staat te huur, leuk voor een nieuwe ondernemer.

Ik ben al bijna kaal geknipt door alle kappers inmiddels, maar eventueel zou ik K&I Hairspecials een bezoek kunnen brengen. Dan zie ik een klein pandje, wat verbouwd wordt, zover ik weet gaat dit bij de nieuwe supermarkt van Plus aangetrokken worden. Evenals het oude pandje van Vulpunt & Fotoservice Leek. Deze winkel zit nu even voor bij het oude pand van Van der Meer en voorbij Vivant Lingerie. Ik ben dus inmiddels de Liekeblom ingelopen.

Zoals ik al zei is de supermarkt nog niet klaar, waarschijnlijk eind deze maand. Ik loop voorbij vulpunt en zie ook dat Bakkerij van Esch aan het verbouwen is. In het midden van de Liekeblom en hun eigen kleine pandje naast het oude pand van Maud. (Maud is inmiddels verhuist naar de Tolberterstraat en ook Vivant Lingerie gaat naar deze straat verhuizen)
Ik loop altijd graag de Bruna in voor strips of wat anders en loop van die winkel tegen de planten van eh van wie is dat eigenlijks? Voorbij die planten zie ik nog Hans Anders en in de hoek Lieke’s kado shop (graag hoor ik de goede benaming) en Van Zanten Juwelier/Goudsmid.

Als ik het nodig vind om 1 van deze winkels te bezoeken, dan doe ik dat, maar zelf zou ik van de Bruna naar de Intertoys lopen of ik pak de Phone house mee op zoek naar een telefoon. Ik zou naar de games of naar de LEGO gaan kijken en dan niets kopen, voor je het weet is mijn geld op. Ik zie op de kaart van Leek dat Bonita ook in de Liekeblom zit, is dit nog zo of zit daar nu Vulpunt in??? Nou ja ik loop langs de Trekpleister of ik loop er doorheen en dan naar buiten, waar ik Ter Stal Familiemode zie. Ik besluit bij Beter Horen naar rechts te gaan en zie daar kleding winkel Capisce, Slagerij De Weerd, waar ik misschien wat lekkers zou halen en O&Z Repair voor telefonn hoesjes etc. Even voorbij die winkels zit in de hoek nog een tatoo shop (geen idee hoe die heet) en kleding winkel Donna. Overigens staat er nog een pandje leeg even voorbij O&Z.

Ik besluit een lekker visje te halen bij Joke’s Visdomein en loop na het nuttigen naar de kerk. Als ik toerist zou zijn, zou ik zeker de kerk bekijken indien deze open en toegankelijk is. Voorbij de kerk loop ik naar de overkant richting Heys en besluit schoenen te gaan bekijken of misschien zelfs te passen. Weer naar buiten gelopen sluit ik misschien een verzekering af bij Univé en ga eens een kijkje nemen in Twinkel het winkeltje van dagbesteding de Zijlen. Mijn kleding zou ik bij de Joy kopen en voor groente en fruit kunt u bij Fa. van der Velde zijn of koop uw bloemen bij Scheerhoorn. Ik loop voorbij het huis wat dan te koop staat en zie daar Kuperus Hengelsport.

Ik ben geen vis fanaat behalve het eten van lekkerbek of kibbeling, dus loop verder langs MooiZo exclusieve damesmode en Eye Wish. Mijn bril haal ik ergens anders dus ga ik liever voor een ijsje bij ijssalon De Dam, als ik uitgebreider wil eten reserveer ik bij het restaurant. Overigens zit daar op de hoek nog een pin automaat van ABN Amro mocht u geld nodig zijn. Voor een flesje wijn bijvoorbeeld, daarom zou ik naar de overkant lopen naar Uw Slijter Stiekema. Er zit tussen de slijter en de vis boer een barbier (waar ik de naam zo niet van weet), maar die sla ik over en loop langs het iet wat slecht uitziende lege pand naar Cafe Restaurant Max Otter. lekker effe een pilsje of ik zou wat gaan eten bij Vandaag eten & drinken.

Na het eten loop ik voorbij Pearle en kom dan nog een pizzeria tegen Grand Italia (geloof ik). Aangezien Leek tegen Nietap aan ligt (of andersom), ga ik daar ook nog effe kijken. Ik loop langs keukenwerk Leek en kijk uiteraard naar binnen. Voor het knippen kunt u bij La Heute Coiffure terecht en als u nog niet zat bent van alle pizza’s gaat u naar ristorante pizzeria Sa Perda Longa. Voor drank zou ik naar slijterij en café De Waag gaan en voor een lekker patatje of broodje naar cafetaria broodjeshuis “De Schans”. De muziekliefhebbers zouden dan nog even een stukje door lopen naar muziekhuis Da Capo, omdat die mij wat te ver lopen is, loop ik terug helemaal naar de hoek van Pearle.

Ik loop de oude winkel van de HEMA in waar nu Flitverkoop gevestigd is. Altijd wel wat te vinden. Voor kleidng zou ook ik best bij Shoeby terecht kunnen en ik loop ook zeker het oude oand van de Xenos in waar nu Respa Gewoon van alles zit. Nu denk je misschien dat is alles, maar loop nog even door, want tussen de huisjes zit nog een gezellig wol winkeltje en nog wat verder zit sieraden winkeltje Beau Primeur. Even verder staat mijn scooter bij mijn ouders dus dan heb ik mijn winkel roden gehad.

Al met al lijkt door al het lezen dat het best wel een grote ronde is, maar u kunt het natuurlijk zelf zou lang of kort mogelijk maken. Ook qua tijd is het prima te doen, kom anders ook eens op de koopavond op vrijdag of de koopzondagen langs. Niet alles is dan altijd open, maar genoeg winkels om gezellig te winkelen. Mocht ik nou in mijn blogs “Rondje Leek” deel 1 en 2 wat winkels of bedrijven vergeten zijn, laat mijn dit dan even weten, dan verbeter ik dit. Uiteraard ook gaarg als ik een foute vermelding heb gemaakt of dat het inmiddels alweer is verandert.

Daarom laat ik mijn Rondje Leek nu voor wat het is en zal ik indien het nodig is de blogs blijven verander. Kijk op www.winkeleninleek.nl voor meer winkel informatie. Voor meer nieuws over Leek kijkt u op www.infoleek.nl