Rondje Leek Deel 1

Huur uw eigen kraam bij Jouw Snuffelkast

Rondje Leek Deel 1

15 oktober 2018 Geen categorie 0

Sommige winkeliers hebben het over de Liekeblom, anderen over de Tolberterstraat, anderen weer over de Albert Heijn of de Lidl, maar sinds dat ik Jouw Snuffelkast over genomen heb begin 2018, heb ik het over “Rondje Leek”! Ik ben namelijk van mening dat je beter Leek als winkelcentrum naar buiten kunt presenteren, dan als los staande winkel gebieden. Bovendien vindt ik dat wanneer je vanaf verschillende parkeergelegenheden komt, je gewoon een rondje centrum kunt lopen en zelfs bijna alle winkels en horeca gelegenheden kunt vinden.

Daarom ga ik met u virtueel een rondje lopen. Zelf zet ik mijn scooter of auto altijd bij mijn ouders neer die wonen aan de Schreiershoek richting Nienoord en van daaruit zal ik u wegwijs maken in het “Rondje Leek”. Als toerist kun je prima beginnen bij Nienoord, maar dat kan ook rustig vanaf de supermarkten of de Liekeblom. Na mijn tour kom je daar vanzelf achter.

Voor het gemak begin ik dus bij Nienoord. Dit gebied is overigens ook zeker de moeite waard om te kijken, maar daar ga ik niet uitgebreid op in. Ik loop vanaf de haven eigenlijks gelijk al bij restaurant Breed langs over de Bosweg, hier kun je voor een vast bedrag heel veel eten halen. Ik heb nog geen honger dus loop door en zie aan mijn rechterkant na wat huisjes Profile Wagenaar de fietsenspecialist en daarna Pets Place de dierenspecialist, ik mag hopen dat beide winkels in hun vak gespecialiseerd zijn. Als u voor sport kleding en goede schoenen winkelt dan loopt u de Scapino niet voorbij en zoekt u antiek dan is er daarna een klein winkeltje waar u als u niet goed kijkt zo voor bij loopt, wellicht naar de snackbar Boer’n Trek, lekker hoor.

Ik heb nog geen honger, maar tijdschriften vind ik vaak wel interessant, dus zelf zou ik best eens de Primera in kunnen stappen. De makelaardij Th. van der Laan sla ik over, misschien effe een huisje kijken ofzo, maar ik winkel liever in de Blokker. Gelukkig is deze er nog wel, want verscheidene Blokkers sluiten hun deuren, deze absoluut niet. Bij de Zeeman kunt u goedkoop textiel etc. halen, maar ik loop er niet heel vaak naar binnen. Zodoende loop ik de hoek om naar rechts de Tolberterstraat in. Op de andere hoek vindt u restaurant De Dam en aan het begin van de straat zijn er gelijk 2 Shoarma tenten De Zon-Boot en Mazel, altijd lekker.

Voor een pilsje zou ik zeker naar café De Oude Bank gaan, maar dat doe ik meestal niet onder het winkelen. Ook ziet u mannen kleding winkel Bos (voorheen De Heerestraat), maar daar komt Vivant Lingerie in (nu nog in de Liekeblom). Daarnaast zit Zipper Mode een vrouwen kleding winkel. Als u liever chinees eten heeft dan shoarma gaat u naar Kota Radja en voor drogisterij producten ziet u DA en de Kruidvat voorbij komen. Ik loop door en zie een leeg pand, deze schijnt verhuurt te zijn dus even afwachten wat hier inkomt.

Aan de andere kant ziet u combinatie winkel Duimelot en Bieka’s, een baby kado shop en een snoep winkel in 1 en u ziet daar mijn eigen winkel Jouw Snuffelkast waar u een kraam kunt huren om zelf artikelen te verkopen. Naast dat lege pandje zit nog café De Buurvrouw en een stukje verder de Wereldwinkel, waar u fairtrade artikelen kunt kopen. Voor mooie tassen gaat u naar Deedees van Donkerbroek Lederwaren en voor mannen kleding naar De Heeren van Leek. Misschien krijg ik toch wel wat trek, dus zou ik wat kunnen snacken bij Cafetaria Cliché en wanneer mijn telefoon stuk zou zijn kunt u bij Fix Phones langs gaan.

Om een beetje van de cultuur van Leek te snuffelen zou ik de kerk kunnen bezoeken, indien deze toegankelijk is. Ik loop nog even verder door langs E.P. Mulder of ik ga toch even kijken, hangt ervan af of ik een tv wil kopen of niet. Hé cool nieuwe winkel met Virtual gaming V-Arena. Dit heb ik uiteraard al effe geprobeerd en dan loop ik de HEMA even door of ik haal een broodje rookworst, als ik al nog niet gegeten had. Ook bij het dorpshuis De Til kun je een kop koffie of thee halen, want De Mekkertil schenkt dit voor u.

Ik moet effe pinnen dus loop een stuk verder naar de Rabobank en zie als ik terug loop de Bicyclestore. Met het naar de bank toe lopen zag ik Schuiling Wonen en Slapen, ik heb al een bed dus ik loop terug langs een leeg pand, waar Jouw Snuffelkast voorheen in zat, maar waar vrouwen kleding winkel Maud in komt (nu nog de Liekeblom). Mocht u geknipt willen worden, ziet u hier 2 kappers naast elkaar Imitch en Supreme en oh wacht voor het lege pand zit nog een makelaar en een it bedrijf (namen?) en in de hoek zitten nog een pizzeria en een computer winkeltje (namen?), je loopt er zo voorbij.

Verderop loop ik langs een pand waar nog volop verbouwd wordt, hier schijnt een Scandinavische woon winkel in te komen, afwachten dus. Op het hoekje vindt u Bio Corner Easy Hobby, een mix van Biologische producten en creatieve hobby artikelen. Ik loop de passage in en kom daar nu restaurant Cliché tegen. Voor de kinderen ziet u kleding winkel Alles Kids en speelgoed winkel Speelsgoed. Hmm lekker taart bij Limburgia vlaaien winkel of andere lekkere artikelen bij La Passion. Op de andere hoek zit Pro Optiek en rechts ervan een kapper (naam?) en bakker Liever Anders.

Ik wandel even door de Albert Heijn en als ik drank nodig zou hebben ga ik de Gall & Gall nog in. Nog niet moe van het lopen steek ik het nieuwe zebra pad over naar de Lidl aan de overkant en voor mannen kleding zou ik De Man binnen stappen. Ik meende dat er dan nog een winkel in het steegje zat, maar daar mag een lezer mij mee helpen. Door het steegje gelopen ziet u de Action en als ik die gehad heb loop ik naar het kanaal toe om zo de winkels aan de rechter kant mee te pakken. Bruining en de Reus, Hypotheek Service en schoenmakerij Wieland, plus nog een kroegje. Terug gelopen zie ik de nieuwe winkel van Stella fietsen en Jonkman Garantie Makelaars. Aan de overkant loop ik naar Fem Weddingshop, maar die sla ik toch nog even over ;-). Verder gelopen zie ik Het Boveneind, waar meerdere bedrijfjes in zitten, een naai atelier en een goud smid meende ik (namen?)

Mocht ik nog niet geknipt zijn dan ziet u nu kapsalon Papillot en voor medicijnen zou ik Benu apotheek Vredewold bezoeken. De toerist loopt gauw het hoekje om daar het Joodse kerkje te bekijken. Mocht je nog geen werk hebben loopt u NoNonsense personeelsdiensten binnen, maar ik loop liever naar de snackbar De Leekster Tak of ik koop wat lekkers bij Het Lekkere Winkeltje. Ik ben inmiddels al wel geknipt, maar dit kan ook bij Time Out Kappers. Nu twijfel ik of ik rechtdoor ga of links af richting Heys schoenenwinkel.

Daarom laat ik mijn Rondje Leek nu voor wat het is en zal ik volgende maand verder met u lopen. Kijk op www.winkeleninleek.nl voor meer winkel informatie. Voor meer nieuws over Leek kijkt u op www.infoleek.nl