Jouw Snuffelkast concept store?

Huur uw eigen kraam bij Jouw Snuffelkast

Jouw Snuffelkast concept store?

15 februari 2019 Geen categorie 0

Nog even en dan is de winkel alweer een jaar gevestigd op het nieuwe adres. Reden voor een feestje. Ik vind het nog steeds leuk om te doen, maar het blijft lastig om een leuk assortiment te krijgen voor de snuffelaars. Het is niet de bedoeling dat de winkel een kringloop winkel wordt. Maar wat is het eigenlijk wel?

Een vraag die nog altijd lastig is. Het internet geeft geen duidelijke benaming voor dit soort kramen winkels. Je kunt het dan ook vele namen geven. Kringloop winkel, inbrengwinkel, tweedehands winkel, kramen winkel, pop up shop, shop in shop winkel, kasten winkel, planken winkel en nog wel genoeg andere benamingen. Toch heb ik een benaming gevonden die ik zelf wel het mooiste vind en dat is concept store.

Eigenlijk dekt het voor kramen winkels “want zo noem ik ze zelf” niet helemaal de lading. Een concept store verkoopt verschillende artikelen die in zijn geheel bij elkaar passen. Normaal gesproken is dus de eigenaar diegene die de artikelen inkoopt. Ik zie op het internet dat er verschillende winkels zijn die zichzelf concept store noemen, waarbij ze ruimtes verhuren aan kleine ondernemers, producenten of creatieve bedrijfjes. Dit komt al meer in de richting van mijn winkel.

Als ik verder zoek zijn er zelfs al soort gelijke winkels zoals deze, die zichzelf ook al een concept store noemen. Één van de Jouw Marktkraam vestigingen bijvoorbeeld. Ik wil er dan ook naar toe om mijzelf meer een concept store te gaan noemen. Natuurlijk blijft het een kramen winkel. Waarbij ook tweedehands aangeboden wordt en dat is dan ook de reden waarom het nog geen concept store is.

Dit geeft helemaal niets, want zoals de vele websites al aangeven is het meer een lifestyle die een winkel wil uitstralen. Tot nu toe is dat bij mij tweedehands, zelfgemaakt en nieuwe artikelen. Het is een goede zaak om zoveel mogelijk te recyclen, maar ook duurzame producten te verkopen. Dit kan ik niet alleen zelf, ik ben afhankelijk van de verschillende huurders. U kunt nou al veel van dit soort artikelen vinden.

Het tweedehandse aanbod is het meest vertegenwoordigd, maar indien u hier iets van meeneemt wordt het hergebruikt en dat scheelt geld, maar het is ook beter voor de wereld. Tevens zijn er huurders, die natuurlijke producten op een duurzame manier willen verkopen, zoals jam, honing en koffie. Allen op hun eigen manier, maar vaak met een goede boodschap. Ikzelf verkoop stekjes en planten die anders weggegooid zouden worden. Zonde toch? Daarom probeer ik ze op te kalefateren, wat niet gezegd is dat dit altijd lukt.

In ieder geval hoop ik dat naast de particuliere huurders, meer kleine ondernemers en creatievelingen te winkel weten te vinden, zodat het voor alle snuffelaars een mooie winkel blijft, met een gevarieerd aanbod en leuke producten. Wilt u meer weten over Jouw Snuffelkast? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. Wilt u meer weten over workshops en activiteiten? U kunt dan de enquête invullen. Volg ons op facebook om elke werk dag nieuws te ontvangen.