Het idee achter Snuffelen

Huur uw eigen kraam bij Jouw Snuffelkast

Het idee achter Snuffelen

15 juni 2018 Geen categorie 0

Heerlijk vinden mensen het even snuffelen in een winkel. Het hele principe van Jouw Snuffelkast is gebaseerd op dat snuffelen. Inmiddels is de winkel al dik 3 maanden onder mijn toeziend oog en ik merk nog elke week, bijna elke dag, dat er altijd mensen zijn die maar wat graag struinen of sneupen of… nou ja hoe het ook maar genoemd wordt, langs de vele kramen die dit soort winkels rijk zijn. Officieel komt het concept uit Finland, tenminste dat is wat er op vele gelijke sites te lezen valt. Zelf ben ik nog nooit in Finland geweest, dus ik kan dat niet beamen, maar ik geloof alle ondernemers, ze zullen het wel niet voor niets vermelden. De meeste winkels bestaan uit “vaak” kramen genoemd, maar ook, planken, kasten, units, verkoop plekken, verkoop meters, vitrines, etalages en o ja tafels. Het is de bedoeling dat de klant deze zo genoemde plekken huurt en hun eigen spulletjes dan kan verkopen. De regels willen nog wel eens verschillen, maar elke winkel wil graag dat de klant wat overhoudt en de winkel rendabel kan blijven. Zo is het bij mij niet anders. Andere klanten die niets huren, maar misschien wat willen kopen, lopen dan vaak elke week wel eens de winkels binnen op zoek naar dat ene artikel, wat ze al jaren zochten of gewoon tegen aan lopen zoals ik al zei.

En daar komen we bij het onderwerp snuffelen. Wat is nou eigenlijk snuffelen?

snuffelen

aandachtig de geur van iets opnemen vb: de poes snuffelt aan de dode muis Synoniem: snuiven
nieuwsgierig rondkijken vb: mijnheer Vogel snuffelt graag in oude boeken
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=snuffelen

Even google erbij gepakt en ik vond het bovenstaande antwoord op mijn vraag. De eerste is de letterlijke betekenis, natuurlijk dit kan in de winkel ook wel, maar u gaat echt niet letterlijk snuiven aan elk artikel. Wel aan zeep, bloemen, wierook of bijvoorbeeld iets lekkers als dat verkrijgbaar is. De tweede is waarom het hier draait bij Jouw Snuffelkast. Mijnheer Vogel snuffelt graag in oude boeken. Ik heb geen idee of er een mijnheer Vogel woont in Leek, maar er wordt inderdaad wat af gesnuffeld tussen de oude en nieuwe boeken. daarom probeer ik het zo leuk mogelijk te maken voor iedereen om eens een keer rustig of snel in de winkel te kunnen snuffelen.

Zelf ben ik ook een echte snuffelaar. Al van jongs af aan gingen we naar de vrij markt met Koninginnedag en rommelmarkten zoals die in de veilinghallen in Eelde. Ik kocht altijd Suske en Wiskes en schuifpuzzels. Heerlijk was dat als ik weer eens een puzzeltje vond voor 10 cent. Tegenwoordig vindt je er bijna geen één meer, daarom staan de dozen met schuifpuzzeltjes ook te verstoffen, maar weg gooien doe ik niet.
In 2005 begon ik mijn verzameling op internet te zetten, ik kwam dan gelijk gezinden tegen en de hobby floreerde voor een tijdje. Door computer crashes zakte het helaas ook vaak weer in. Naast de puzzels verzamelde ik ook LEGO, bouwen kon ik niet echt, dus bleef het bij verzamelen. Ik kocht altijd partijen LEGO met zoveel mogelijk handleidingen zodat ik zoveel mogelijk hopelijk compleet in elkaar kon zetten. Daardoor kreeg je op een gegeven moment dubbele nummers. Deze ging ik daarom maar verkopen zodat ik later weer een voor mij goedkopere partij kon kopen. Mijn ouders waren ondernemers dus wat dat betreft zit dat ook wel in mijn genen. Sinds dat marktplaats bestaat en de smartphones zijn toevlucht namen is bij mij het snuffelen nog meer aangewakkerd, ik ontdekte zelfs dat er genoeg gratis op te halen valt, als je er maar op tijd bij bent.

Toch ben ik in al die jaren geen ondernemer geweest, altijd heb ik in loon dienst gewerkt en heb ik vele verschillende baantjes gehad. Ik was nooit echt een uitblinker, waardoor ik na een aantal contracten vaak weer wat anders moest zoeken. Ik ben dan ook in 2013 voor mijzelf begonnen naast mijn werk met een webwinkel in tweedehands games. Ik kwam erachter nadat ik een Super Nintendo kocht dat deze ook prima weer van de hand ging,doordat ik alles los ging verkopen. Deze handel groeide, maar ik wou sneller groeien. Via internet kwam ik er  achter dat er snuffel winkels bestaan. Zo ook Jouw Snuffelkast in Leek. na een half jaartje heb ik de stap gewaagt om zelf een kast te gaan huren. Spannend was dat hoor, zou ik wel mijn huur terug krijgen. Ik huurde eerst een halve kast, want een hele kast was mij nog teveel. Ik merk dat hier ook in de winkel, het is daarom ook handig om goed te kijken naar uw mogelijkheden. Terug naar de kast, inmiddels ging het zo goed dat ik al gauw een hele kast huurde en daarna zelf bij nog 3 andere winkels een kraam ging huren.

Maar mijn snuffel brein wilde meer en omdat het op mijn werk minder ging door overname van een groter bedrijf, kon ik de stap zetten om begin dit jaar de winkel over te nemen. Nu kan ik eindelijk alle snuffel tactieken gebruiken die vele ondernemers mij al voor zijn gegaan. Ik merk nu al dat mijn eigen handel de games flink groeit. Het is nog niet waar ik het wil hebben, maar dat gaat ook niet in een paar maand. De huurders hebben de weg ook weer gevonden, want het blijft altijd even wennen, als u er later achter komt dat de winkel verhuisd is. En de snuffelaars, u dus, bent welkom en ik merk dat u al aardig snuffelt, want niet voor niets leest u dit hele artikel. Zo’n lap tekst wordt ook wel een “Blog” genoemd. Ik ben dan ook van plan om naast mijn “Kraam van de maand” blog vaker een blog te schrijven over het reilen en zeilen bij Jouw Snuffelkast.

Om nog even terug te komen op snuffelen, zoals ik al zei bestaat mijn winkel uit snuffelen dus ook al komt u hier elke week snuffelen, ik zie het graag, u mag een praatje maken, een kop koffie drinken, de hond meenemen, tussen de kleding kijken, eigenlijk mag u best veel, het enige wat ik niet wil is dat u iets meeneemt zonder te betalen, want ik zou graag willen dat u wel af en toe eens iets koopt. Niet alleen houdt u de winkel daarmee staande, maar ook de huurders en de winkels om mij heen en daarbij ook het dorp Leek. Wat is er nu leuker dan even te snuffelen in Leek. Volg daarom ook de andere winkels in leek of kijk eens op www.winkeleninleek.nl en blijf mijn eigen website in de gaten houden voor nog meer blogs.

Tot ziens “snuffelaar”