Feestelijke gemoedelijkheid in “De Leke”

Huur uw eigen kraam bij Jouw Snuffelkast

Feestelijke gemoedelijkheid in “De Leke”

27 december 2018 Geen categorie 0

Nog een paar dagen en dan is er weer een nieuw jaar. Ook het jaar waarin Jouw Snuffelkast alweer bijna een jaar op de nieuwe plek zit. Na een goede start met Pinkstermarkt als 1 van de hoogte punten, was het eigenlijk een beetje af tasten hier in Leek. Nog zijn er mensen die Jouw Snuffelkast moeten ontdekken en ook de verschillende artikelen zal even wennen zijn voor de vele snuffelaars.

Foto van mijn Kerst winkel pui 2018.

U mag best weten er zijn al meer dan 60 verschillende huurders. Waaronder particulieren die hun kleding, boeken of speelgoed opruimen. Waaronder handelaren, die kunst, platen, kaarten, curiosa of deco artikelen verkopen. En waaronder hobby matige huurders tussen zitten, die honing, jam, creatieve cadeautjes, zelfgemaakte kaartjes en noem maar op bij zit.

Nou is geen enkele dag hetzelfde en ik zeg tegen huurders en snuffelaars altijd, dat er geen touw aan vast te knopen is hoe het gaat met de verkoop. Want het is een winkel met een heel wisselend assortiment. Wat nou het meeste verkoopt? Ik zou het grof weg niet weten, eigenlijks verkoopt alles wel. Nou is het in Leek nog steeds niet makkelijk om de Leeksters op de been te krijgen. Ja de supermarkt, daar is het altijd druk.

Ik merk wel dat er langzaam een verschuiving begint te komen in het winkelend en organiserend publiek in Leek. De organisaties komen dichter bijeen en de consument trekt vaker het dorp in op dagen of momenten dat ze niet gewend zijn. Ik vind het een beetje een feestelijke gemoedelijkheid. Feesten kan Leek best, maar altijd met mate of 1 a 2 keer heel goed. Ikzelf hou wel van een feestje. Kerst, Sinterklaas of bijvoorbeeld de Bevrijdingsdag zijn voor mij belangrijk om met mijn familie en vrienden contact te blijven houden.

Zelfgemaakte slinger kaarten en cadeautjes plank 52.

Toch blijft het lastig om te ontdekken wat de inwoners van Leek nou graag willen. Zo ook in mijn winkel. Willen ze alles goedkoop of juist duur maar dan met korting. Willen ze nieuw, zelfgemaakt of juist oud. Willen ze op zondag, koop avond of juist op de maandag morgen voor Kerst winkelen. Er is nog geen duidelijk beeld daarvoor en dan speelt het weer ook nog eens mee. Soms is het in de ochtend rustig en op andere dagen opeens druk. Ik hoor graag van klanten wat ze willen of wat ze graag verbeterd zien hebben in mijn winkel.

“Samen” is het woord voor het “Rondje Leek” wat voor mijn winkel, maar ook voor de andere ondernemers en Leek zelf belangrijk wordt en al is. Samen met mijn huurders en snuffelaars, zal ik naar een winkel toe gaan met een leuk aanbod voor iedereen, waarbij elke persoon wel eens zegt, daarvan kan ik wel 1 mee nemen. Samen met andere ondernemers, zal ik naar een winkel centrum toe gaan waarbij iedereen wel eens zegt, in Leek daar wil je graag eens winkelen, want ze hebben zo’n leuk aanbod. En samen met verenigingen en organisaties zal ik naar een dorp toe gaan, waarbij mensen van in ieder geval de 3 noordelijke provincies zegt, in Leek en omgeving daar is het altijd zo gezellig en er is bijna elke week wel een feestje of wat te doen.

Verschillende kramen, waaronder de Euro Kraam.

Nogmaals heeft u tips, ideeën, meningen, problemen of juist complimenten, schroom u niet u kunt mij en mijn winkel altijd bereiken. Een praatje mag ook altijd en uiteraard kunt u zelf een plank, halve kast of hele kraam huren. Via het contact formulier kunt u wat achter laten of stuur een mail of what’s appje.