Er moet maar net wat voor je tussen zitten

Huur uw eigen kraam bij Jouw Snuffelkast

Er moet maar net wat voor je tussen zitten

3 september 2020 Geen categorie 0

En zo zijn er nog veel meer cliché’s in de bekende kramen en kringloopwinkels. Het blijft toch een zoek tocht naar net dat ene wat u zoekt of juist niet dacht te zoeken. Toch probeer ik steeds meer van een kringloop winkel naar een cadeau winkel te gaan. Deels met boodschappen en speelgoed. Een ouderwetse warenhuis zeg maar. Hiervoor kom ik voor moeilijke keuzes te staan. U mag best weten er staat namelijk geen bank achter mij, want ik doe alles met eigen verdiend geld. Dan denk je wel even na voordat je hoge bedragen gaat uitgeven aan een advertentie, bestelling of led lampen om maar zo wat voorbeelden te noemen.

Euro poppetjes in kraam 25

Ik ben nu al zo’n 2 en een half jaar bezig op de nieuwe plek in de Tolberterstraat en er komen nog steeds meer mensen in de winkel. De huurders merken dit ook, de omzetten gaan omhoog. Oke het blijft altijd in golven gaan en het weer of virussen werkt net zo goed niet mee. Maar als er dan een activiteit is zoals Dolle zaterdag dan merk je dat Leek best een bruisend dorp kan zijn. Daarom blijft het mijn taak om de winkel voor huurders, klanten en mijzelf aantrekkelijk te houden.

De mate waarin mijn winkel een kringloop is, wordt langzaam verdreven door nieuwe artikelen en 2e kans artikelen. Dus niet de troep, maar de ervaren huurders die kijk hebben op mooi tweedehands artikelen. De kans dat er dan maar net iets voor je tussen zit, wordt daarmee groter. En het blijven terug komen wordt daardoor verhoogd. Want door nieuwe artikelen aan te bieden die blijvend in de winkel liggen, wil je vaker terug komen. Met huurders probeer je dit door bijvoorbeeld merk servies te verkopen zoals Boerenbont of thema speelgoed zoals Pokemon kaarten.

Houten tekst borden in kraam 23

Dit heb ik als eigenaar niet altijd zelf in de hand, want wat huurders willen verkopen is nog altijd hun eigen keuze. Maar door overleg en vraag van de klant kan dit wel beïnvloed worden. En goede huurders trekt goede huurders aan. De winkel krijgt hierdoor een mooie combi van particulieren en ondernemers die kramen huren. Wat ik wel in de hand heb zijn mijn eigen waren. Doordat er geen jaarmarkten zijn koop ik bijvoorbeeld geen LEGO in. Nu komen de feestdagen er al weer aan, dus sta ik voor de keus om dit toch te gaan inkopen. Mijn games is doorlopend wel vraag naar, maar daar is het weer lastig om nieuwere artikelen te krijgen. En voor mijn toko blijft het de vraag of mensen dat moeten hebben wat ik heb staan.

Daarbij komt nog dat ik de winkel moet runnen. En dan komen er andere zaken op je pad terecht. Er worden bijvoorbeeld pakketten gebracht en gehaald. Er is sprake van lekkage wat verholpen moet worden. De ruimte moet goed benut worden. Je wilt alles mooi gepresenteerd hebben. Voor acties in het dorp wil je graag gezien worden en zo zijn er nog genoeg andere zaken. daarbij denk ik wel aan mijzelf, want tussendoor zorg ik ervoor dat ik rustig een kop thee kan drinken met een klant of huurder.

Koffie proeven op Dolle Zaterdag van Dorothy’s Coffee

Zo lang er nog steeds mensen zijn die zomaar iets tegen komen in mijn winkel blijf ik doorgaan. Mensen die denken dat de winkel stopt hebben geen idee wat er nu eigenlijk leeft in Leek. Want leek laat steeds meer zien dat het een volwaardig winkel centrum is en er hopelijk voor iedere klant iets te vinden valt. Al dan niet offline of online. Hopelijk leest u mijn blogs met veel plezier en heeft u tips of ideeën, ze zijn altijd welkom.

Kijk ook eens bij de andere blogs of kraam van de maand
of huur zelf eens een plank, halve kast of kraam,
ook leuk mijn facebook pagina.