De toppers van Jouw Snuffelkast

Huur uw eigen kraam bij Jouw Snuffelkast

De toppers van Jouw Snuffelkast

15 mei 2019 Geen categorie 0

Elke winkel heeft zijn specialisme en andere winkels hebben een breed assortiment. Jouw Snuffelkast heeft eigenlijk van alles. Dit komt doordat mensen een plank, halve kast of kraam kunnen huren. Hier plaatsen ze zelf hun eigen artikelen in. Dus vooraf weet ik niet wat er in de winkel komt te liggen. Dat is natuurlijk wel het leukste van een snuffel winkel.

Toko Sang Raja, Zuster Evie en Delfzielster Lekkerz bij de kassa

Mijn eigen handel is wel altijd aanwezig en breid ik langzaam uit. Mijn LEGO en games zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Maar wat zijn nou andere toppers van mijn winkel. Andere producten die u altijd ziet, ruikt, kunt proeven of verzamelt. Sommige huurders verkopen deze producten al jaren zelf en ook al enkele jaren bij Jouw Snuffelkast.

Wat zijn nou deze producten? Aan de hand van deze blog, vertel ik wat meer over deze bijzondere artikelen. Die u eigenlijk niet moet missen.
Leuk om cadeau te geven, zelf te gebruiken of te verzamelen.

Linde Honing

Bij binnenkomst ontgaat u de honing van Age Wynia uit leek eigenlijk niet.
Deze huurder die zijn honing De Bezige Bij noemt heeft korven op verschillende plekken in de omgeving staan. Zo ook in de omgeving van Lindebloesem. Linde honing heeft een milde smaak met een vleugje mint. Het heeft een gunstige werking op de zenuwen en werkt positief bij nervositeit, onrust of slaapstoornissen zoals slapeloosheid. Verder heeft het een positieve werking bij koorts, bronchitis en hardnekkige hoest en heeft het een antiseptische ontsmettende werking. Plank 75 Imker Honing

Rabarber Aardbei Jam Met Rum Rozijnen

Aan de rechter kant van de winkel in kraam 4, heeft Gé Bosma uit Nietap haar eigen gemaakte jam en andere producten staan. Alle smaken zijn de moeite waard om eens te proeven, maar ik ga het over haar prijs winnende jam hebben. De Rabarber aardbei jam met rum rozijnen heeft ze gepresenteerd aan een vak jury van de streekproductenmarkt Nienoord, waar een jam keuring was in 2018. Daarbij is de jam verkozen als op 1 na lekkerste. Er deden tegen de 20 deelnemers aan mee, zegt genoeg toch. Het is jam, gemaakt van biologische vruchten, maar ook van gelei suiker.

Blond Amsterdam

Verderop in de winkel achteraan aan de linker kant heeft kraam huurder 26 allerlei brocante artikelen voor de verzamelaar. Zo heeft hij altijd wel Blond Amsterdam te koop. Dit servies merk is populair bij de wat oudere jeugd of jonge huishoudens. Het is eigenlijk “een luchtige, positieve, vrolijke en toegankelijke levensinstelling” quote uit het boek Leuk Blond. het is bedacht door Femque van Geffen en Janneke Dröge die op elk artikel een leuke tekening plaatsen, wat juist daardoor zo herkenbaar is. Nieuw is natuurlijk het mooist, maar voor leuke prijsjes heeft u ze tweedehands.

De toppers van Jouw Snuffelkast

Wierook

Even doorlopen en u vindt in kraam 29 veelal beeldjes en andere hebbedingen. Tevens kunt u hier eigenlijk altijd Wierook vinden of het moet al snel gegaan zijn en haast uitverkocht. Wierook is een mengsel van aromatische organische stoffen, dat aangestoken kan worden en dan een als aangenaam beoordeelde geur verspreidt. Er zijn hier vele geuren te vinden evenals de sierlijke wierook houders en de wierook bolletjes. Wierook wordt al zeker sinds 1700 voor Christus gebruikt, waarschijnlijk oorspronkelijk als reukoffer om als doel de goden gunstig te stemmen.

Soto Boemboe

Wist u al dat ikzelf een indo ben, er stroomt wat Indisch bloed in mij. Daarom leerde ik al vroeg Soto kennen. Dit is een Aziatische kruidenmix waar mee u een maaltijd kippensoep mee kunt maken. Voeg hieraan toe beetje olie, water en kip aan toe. Verder is het lekker met rijst, prei, bosui, taugé, aardappelen, ei en gebakken uitjes. Maar als u de indo’s vraagt elke soto is anders. U vindt de boemboe bij de kassa bij alle andere toko artikelen. Toko Sang Raja wat niet anders betekend dan toko de Koning bedient u van een zo breed mogelijk toko assortiment.

Toverthee

Bij de kassa liggen ook producten van Zuster Evie en Delfzielster Lekkers. Verschillende koffie, thee een bak producten staan hier tussen. Zo ook tover thee. Er zijn verschillende smaken en het wordt met de hand in China gemaakt. De jonge groene theeblaadjes worden samen met de bloem opgebonden om een milde en subtiele theebeleving te creëren. Laat je verrassen door de bloem die er deze keer ingebonden is. Geniet van zijn bloei en neem een momentje voor jezelf! Je hebt het verdiend. U koopt een pot met daarin het ingebonden thee bolletje.

Cd UB40 Labour Of Love II

Ik hou van muziek en ben zelf nog van de inmiddels ook al oude cd’s, maar u kunt achter inde winkel ook platen en dvd’s vinden. Zelf ben ik fan van de band UB40 (inmiddels 2 maar dat maakt mij niet uit). Ik verzamel alle cd’s en ben inmiddels ook bezig met het verzamelen van de platen. De huurder van kraam 66 heeft toevallig een cd van UB40 liggen en ook nog eens een goede plaat ook. De hits Kingston Town en Homely Girl staan op deze cd en mag niet missen in mijn verzameling. Ik heb hem al dus deze mag naar een andere liefhebber van Reggae muziek.

Linde Honing en nog veel meer leuke artikelen

Nou ik kan nog veel meer artikelen opnoemen, zoals boeken, speelgoed, kleding enzovoort. Maar eigenlijk moet u zelf eens gaan kijken en snuffelen.
Wilt u zelf een kraam huren of een andere blog lezen, surf dan gauw verder.