5 Tips voor de verkoop bij Jouw Snuffelkast

Huur uw eigen kraam bij Jouw Snuffelkast

5 Tips voor de verkoop bij Jouw Snuffelkast

15 juli 2018 Geen categorie 0

Inmiddels bestaat de winkel Jouw Snuffelkast al enkele maanden in zijn huidige vorm en zijn er al een heleboel huurders die komen en gaan en een nog groter deel is gebleven, maar hoe verkoopt u nou het beste met het huren van een plank, halve kast of hele kraam (kast)? In deze blog ga ik u 5 tips geven om optimaal te kunnen verkopen. Neem dit als leidraad en neem dit absoluut niet als garantie voor een goede verkoop, want vaak spelen er meer rollen bij de verkoop, zoals bijvoorbeeld het weer,  activiteiten of misschien wel ziekte van de eigenaar (ik dus). Natuurlijk gaan wij samen voor een goede verkoop probeer ik de huurder te helpen met het zo mooi mogelijk presenteren van uw waren, waardoor de verkoop hopelijk stijgt.
Uiteindelijk hangt het van het aantal klanten af die de winkel binnen lopen en de tijd nemen om te snuffelen.

Tip 1: Bereid u goed voor

Als u van plan bent om een kast te huren en u hebt een overeenkomst getekend met de winkel, zorg er dan voor dat u thuis al het nodige klaar hebt voor het verkopen. U kunt vooraf stickers krijgen met het logo en uw kast nummer erop. Deze kunt u meenemen naar huis om op uw artikelen te plakken. Voor u dit gaat doen is het verstandig om thuis al het nodige klaar te leggen. Allereerst is het handig om alvast klaar te leggen wat u wilt gaan verkopen, bent u particulier dan kunt u bijvoorbeeld de spullen van uw zolder alvast bij elkaar leggen wat u kwijt wilt, bent u hobbyist of ondernemer dan legt u alvast uw voorraad klaar. Denk er ook om dat de artikelen stof vrij zijn en niet kapot of niet werkend. Alles wat schoon en heel is verkoopt beter. Indien u kleding wilt verkopen kunt u eigen kleding hangers gebruiken, maar in de winkel zijn ook kleding hangers, in de winkel zal ik u helpen met kaartjes bevestigen op de kleding waar u een sticker op kunt plakken. Let op dit hoeft u dus niet thuis te doen, maar wilt u dit nu wel, dan kan u zelf kaartjes maken en bevestigen op uw kleding en hier uw sticker op plakken. U heeft uw artikelen nu klaar, maar om het extra mooi te presenteren zal u ook extra benodigdheden moeten meenemen, zoals een kleedje, rekje, tafeltje of kastje, maar denk ook aan visite kaartjes, posters, extra prijs kaartjes of wat dan ook wat u extra wilt meenemen om de verkoop te bevorderen.  Dit hoeft uiteraard niet perse, de prijsstickers volstaat.

Tip 2: Zorg voor een duidelijke presentatie

Als u met uw spullen naar de winkel komt denk dan eerst om de parkeer mogelijkheden. Voor mijn winkel is het alleen laden en lossen. Nadat ik u uw kast aangewezen heb mag u hier uw artikelen in gaan presenteren. Als u extra presenteer dingen heeft meegenomen zult u die eerst in de kast moeten leggen. Daarna kunt u zelf bepalen hoe u uw artikelen in de kast legt. Op zich maakt het niet heel veel uit hoe het ligt, maar houdt uw kast netjes en niet te vol, maar ook zeker niet te leeg. Een piramide opstelling is handig (Groot achter en in het midden en dan steeds kleiner en breder neer zetten ervoor), maar gewoon grote artikelen achteraan zetten is ook al voldoende. Indien u een kastje of zo heeft kunt u daar artikelen op zetten. Houdt een beetje ruimte tussen de artikelen en plaatst het op kleur, seizoen en soort. Alles door elkaar kan ook prima hoor, de snuffelaars zien echt wel wat ze willen hebben, maar het werkt wel als u dingen bij elkaar zet, die iets soortgelijks hebben zoals kleur. Heeft u een extra plank of stang nodig voor uw spullen of kleding vraag hier dan om, ik denk graag met u mee en help u waar nodig verder. Heeft u grotere dingen die eigenlijk niet in de kast passen, vraag dan even naar een oplossing, ik vind het prima als het om een enkel artikel gaat, het is niet de bedoeling dat de winkel en de paden er vol mee staan. Heeft u te veel ruimte, verspreid dan uw artikelen, heeft u te weinig ruimte neem dan eerst weer wat mee naar huis.

Tip 3: Kom elke week als het kan aanvullen

U heeft uw spullen gepresenteerd en de verkoop kan beginnen, de eerste verkopen zijn inmiddels geweest en na een week krijgt u geld op uw bank rekening of u krijgt het contant wanneer u langs komt. U hoeft niet perse meerdere weken te huren,maar verstandig is het wel, de meeste mensen kijken eerst een keer in de winkel om het na een tweede of derde bezoek te gaan kopen. Natuurlijk mag u van mij meerdere keren in de week langs komen om te kijken en/of aan te vullen, ik vind dat wel gezellig, maar het hoeft niet. Indien u veel verkocht heeft is het verstandig om uw kast aan te vullen met nieuwe artikelen. Doe dit op de zelfde manier als tip 1. Op de lege plekken kunt u iets neer zetten om te verkopen. Wilt u nog beter verkopen pas dan uw opstelling helemaal aan om nieuwsgierigheid op te wekken bij klanten. Als er veelal het zelfde staat lopen klanten er zo voorbij. Neem desnoods weer een paar artikelen mee terug om er iets anders voor in de plaats te zetten. Denk ook bijvoorbeeld aan het seizoen zoals kerst om tijdelijk kerst spullen te verkopen. Haal een plank of kastje en zo wat u gebruikte weg om hiervoor iets anders in de plek te zetten. Zet een artikel recht in plaats van links. Wilt u een extra plank of kast of wilt u verlengen of wilt u iets anders om uw verkoop te bevorderen vraag hier dan om. Kom elke week als het kan aanvullen, het hoeft niet, maar helpt wel.

Tip 4: Laat duidelijke prijzen zien

Vooraf had u prijs stickers gekregen en elke keer dat u komt mag u nieuwe stickers vragen indien u extra nodig heeft. Schrijf met een goede pen een duidelijke prijs op de stickers, zodat ik het goed kan lezen. Kras het kast nummer niet door, want daarmee tel ik alle bedragen op. U mag zelf alvast kaartjes met informatie en zo op uw artikelen bevestigen, maar schrijf netjes uw bedrag op en bedenk prijzen die u zelf ook zo willen betalen voor uw artikel. Dit is misschien wel het belangrijkste, een prijs is bepalend voor de verkoop. Wilt u snel uw spullen kwijt, hou uw prijs dan laag, wilt u wat meer verdienen maak ze dan wat duurder, maar is het te duur dan blijft het langer in de winkel liggen. Denk erom dat zelf gemaakte of nieuwe artikelen niet te goedkoop zijn, u moet natuurlijk wel uw inkoop terug verdienen. Met tweedehands artikelen is het zo dat wat u er zelf voor zou willen betalen een goede prijs is. Natuurlijk zal er wel eens een verkeerde prijs op staan of te duur of te goedkoop, maar daar leren we van en hangt ook een beetje van uzelf af wat u ervoor wilt hebben. Denk ook om extra prijs kaarten of maak een poster met een standaard prijs indien u een kast vol met de zelfde artikelen heeft. Tevens is het mogelijk om visite kaartjes en zo bij uw artikelen te leggen voor extra reclame voor uw bedrijfje of hobby. Alle prijzen worden in 1 week opgeteld en het totaal bedrag van afgelopen week krijgt u uitbetaald.

Tip 5: Maak reclame 

Uiteraard zal ik er alles aan doen om uw spullen te verkopen. Ik maak bekend dat uw artikelen aanwezig zijn, ik hou de winkel netjes, ik maak reclame voor u, maar u kunt dit ook voor uzelf doen en ook een beetje voor de winkel. Maak nadat u uw kast gevuld hebt een foto van uw kast, zodat u weet wat u geplaatst hebt en wat er verkocht is als u die week erna gaat aanvullen. Deze foto kunt u delen via social media zoals facebook. Ik doe dit zelf ook, maar op uw eigen accounts mag dit ook. Plaats een link naar mijn website of social media accounts. Dit hoeft allemaal niet, maar helpt wel om uw kast onder de aandacht te krijgen bij uw eigen volgers. Heeft u geen social media? Geen nood het ouderwetse praten over de winkel helpt nog altijd en is zeker bij de oudere klanten wenselijk. Bent u positief over uw kast en de winkel, dan worden uw bekenden dit ook. Ga zelf ook eens snuffelen en neem iemand mee om uw kast te laten zien. U mag ook samen een kast huren, alleen is maar alleen. Heeft u een bedrijfje, dan zou u bij meerdere winkels kunnen gaan huren of stuur artikelen op via de post naar de winkel zodat ik voor u een kast vul. Zoals ik eerder al zei helpen visite kaartjes en poster ook bij de verkoop. Schrijf een blog of column over het huren van een kast, lees hierbij ook andere websites met tips voor het huren van een kast. Al met al worden we zo allemaal fan van Jouw Snuffelkast en van het concept huren van een kraam om te verkopen.

Extra Tip: Lees websites en/of schrijf zelf een recensie

Hieronder alvast enkele websites met meer of betere tips weliswaar bij een andere formule dan Jouw Snuffelkast, maar zeker het lezen waard. Wilt u zelf een recensie schrijven over uw ervaringen bij Jouw Snuffelkast, dan kunt u een mail sturen of de contact pagina op de website invullen. Eventueel heb ik ruimte op deze website of in de nieuwsbrief, maar u mag het ook op uw eigen website plaatsen of bijvoorbeeld op mijn Facebook pagina. Heeft u klachten of tips of iets heel anders hoor ik het ook graag.

Spullen verkopen bij Jouw Marktkraam: tips & tricks

Jouw Marktkraam | Totale verkoop en 5 tips