10 Snuffel begrippen

Huur uw eigen kraam bij Jouw Snuffelkast

10 Snuffel begrippen

19 april 2019 Geen categorie 0

De meeste mensen denken dat Jouw Snuffelkast of soort gelijke winkels tweedehands winkels zijn. Dat is deels ook wel zo, maar het bestaat uit nog zo veel meer artikelen. Hun benamingen verschillen dan ook enorm. Om u te helpen heb ik een lijst gemaakt met de meest voorkomende begrippen van artikel soorten.

Lekker snuffelen tussen de nieuwe, zelfgemaakte of tweedehands artikelen.

Nieuw

Een deel van de artikelen zijn nieuw. En sommige huurders verkopen alleen maar nieuwe artikelen zoals kaartjes. Ik hoef u vast niet uit te leggen wat nieuw betekent toch? Mijn eigen LEGO dozen zijn nieuw, die overigens ook op BlockStore.nl staan. Huurders verkopen nieuwe speelgoed, maar ook brievenbusjes, zwembadjes, beelden, wierook en sieraden bijvoorbeeld .

Zelfgemaakt

Verschillende huurders maken zelf hun eigen jam, appelmoes of vullen potjes af met honing. Tevens zijn er huurders die kaartjes maken of poppenkleertjes breien. Zelfgemaakt is dus ook simpel weg door hun zelf gemaakt. Alle creatieve en/of hobby huurders scharen zich onder dit begrip, net als schilders, sieraden makers of workshops cupcakes maken et cetera.

Tweedehands

Uiteraard zijn er tweedehands, used, inbreng of gebruikte artikelen. Hoe je het maar noemt. En uiteraard zijn er verschillende huurders die dit verkopen. Gewone particulieren of handelaren zoals ik met mijn games. Tevens te vinden op GamesRoden.nl U kunt puzzels, boeken, servies, gereedschap, kleding, cd’s, platen, strips, lijsten en speelgoed vinden.

Vintage

Dit begrip duidt meestal oude kleding stukken aan. Het kan zo maar zijn dat er wat hangt in de winkel. Tegenwoordig wordt het ook voor andere tweedehands artikelen gebruikt, maar heeft zijn oorsprong dus bij het mode verschijnsel waarbij gebruikte kleding weer hip is om te dragen. het moet overigens wel ouder zijn dan de jaren 70. Dus niet het t-shirt van 2016.

Antiek

Simpelweg oude artikelen, vaak gebruikt, maar iets wat ongebruikt jaren op de plank ligt kan antiek zijn, indien het gebruikelijk ouder is dan 75 jaar. Sommige huurders maken er een sport van om antiek te verkopen. Hoewel u moet er wel een neus voor hebben of het antiek is of niet. je moet er natuurlijk net tegen aan lopen. Veel voorkomende gezegde in de winkel.

De letters zou je onder brocante artikelen kunnen plaatsen.

Brocante

Dit is een beetje een lastig begrip. De website Stijlvolle Brocante geeft het wel het beste weer. Eigenlijk is het gewoon tweedehands en curiosa. Toch kun je het een beetje schalen, want artikelen die er wat doorleefd uit zien of zo gemaakt zijn en niet oud zijn vallen hieronder. Veelal meubels of wat dacht u van al die bekende tekst bordjes of letters om op te hangen.

Curiosa

Het beste kun je dit verwoorden voor artikelen waarvan iemand het de moeite vindt om deze te bewaren. Tevens vallen zeldzame boeken en voorwerpen hieronder. Misschien ligt de winkel er wel vol mee, maar voor de 1 is het tweedehands of nog erger rommel en de ander vindt het leuk om te verzamelen of mooi voor de sier op de schoorsteenmantel te plaatsen.

Retro

Dit zijn artikelen die nieuw zijn en als het doorverkocht wordt tweedehands, maar terug grijpt naar kenmerken van het verleden. Ze lijken dus vaak op artikelen van vroeger. Wat dacht u van een jukebox of platenspeler, waarbij een usb aansluiting zit. Maar ook servies en kleding kan retro zijn. Het is inmiddels ook een levensstijl geworden bij mensen.

Kunst

Hier vallen de artikelen van creatieve menselijke uitingen onder. Maar opvattingen over kunst veranderen met de jaren en eeuwen. Schilderijen vallen uiteraard wel tot kunst en beeldhouwwerken ook, maar een pak drinken kan voor de 1 kunst zijn en de ander juist niet, want als een pak drinken gebruikt wordt in een beeldvorm kan het opeens kunst zijn.

Decoratief

Alle artikelen wat gebruikt wordt om een kamer of andere plek te versieren. Een vensterbank, een vitrinekast of tv kastje. Het kan zelfgemaakt zijn, maar ook zo uit de fabriek komen. Het is bedoeld als versiering en om het geheel sfeervol te maken. Daar wordt de snuffelaar gelukkig van en ik wordt gelukkig van de vele snuffelaars in mijn winkel.

Uw ober staat klaar om u te bedienen.