1 Voor allen en allen voor Leek

Huur uw eigen kraam bij Jouw Snuffelkast

1 Voor allen en allen voor Leek

15 september 2018 Geen categorie 0

Inmiddels beleef ik het dorp Leek al een half jaar en daarbij valt mij op dat Leeksters erg op zichzelf zijn. De saamhorigheid is ver te zoeken bij sommige activiteiten en de meeste mensen doen alleen maar hun eigen ding. Gelukkig worden er wel activiteiten georganiseerd al dan wel niet van oudsher, anders was het helemaal een saaie bedoening, maar toch heb ik het idee dat het niet helemaal los komt in Leek.

Ikzelf ben een echte Rodenaar en woon het grootste deel van mijn leven in dit dorp. In Roden staan de koppen vaak de zelfde kant op. Rodermarkt komt er aan en dat is het grootste voorbeeld hiervan. Volksvermaken en de Handelsvereniging organiseren vaak succes volle activiteiten, die vaak druk bezocht zijn en wat te goede komt van het dorp. Ook andere organisaties hebben vaak leuke en goed georganiseerde activiteiten. Nu is dit in het verleden ook wel anders geweest, maar het is nu een goede tijd van organiseren.

Leek blijft daarbij altijd wat achter, je zou denken dat de tijd het wel zal leren, maar op 1 of andere manier wil het niet lukken met de hoofden de goede kant op te krijgen wat betreft samen werken. Ik spreek mij hierbij gelijk weer tegen, want vanmorgen was ik bij de rommelmarkt van de Hoeksteen en dat was een goede bende organisatorisch geweld of zou dat komen door het goede doel waarvoor de organisatie hiervan staat. Het geld gaat namelijk naar verschillende goede doelen en dat is natuurlijk een goede zaak.

Toch gaat het bij andere activiteiten wel eens mis. De Pinkstermarkt is wat dat betreft wel een goed voorbeeld, deze doet niet veel onder dan de Rodermarkt, maar alle wat minder bekende activiteiten slaan soms de plank finaal mis. Sommige mensen weten niet eens dat er wat te doen is in het dorp. Waar ligt dit dat aan? Naar mijn mening naar een gebrek aan samenwerking.

We hebben in Leek net als in Roden te maken met verschillende verenigingen en organisaties die allen hun eigen activiteiten organiseren en sommige activiteiten vallen ook nog eens vaak op de zelfde dag. Naar mijn idee zou het in overleg gaan wat te doen met deze dagen een goede keus zijn. We zijn allen gebaat bij een “Rondje Leek” oftewel zorg ervoor dat consumenten de moeite willen nemen om een ronde te lopen of fietsen door het centrum van Leek en niet alleen bij Nienoord of de Liekeblom of een andere winkel straat. Als u de kaart van het centrum er bij pakt, kunt u zien dat een “Rondje Leek” best mogelijk is. Begin bijvoorbeeld bij Nienoord en loop dan eens door de winkelstraten en de Liekeblom en u ziet dat een rondje best mogelijk is, ergens anders beginnen kan ook prima.

Als je als organisaties de consument dit rondje kan laten lopen, dan pas mag het een succes genoemd worden voor heel Leek, net zoals de Pinkstermarkt. Gelukkig begint het een beetje rumoerig te worden in het dorp en zijn er plannen om het 1 en ander aan te pakken, maar we zijn er nog lang niet. Een ander punt is marketing, want ondanks de vele posters toch te weinig is om de activiteiten onder de aandacht te brengen, maar daar ga ik verder niet op in.

Overigens is dit in mijn winkel Jouw Snuffelkast niet anders. Mijn winkel is een winkel vol winkeltjes, dus met meerdere ondernemers al dan niet zakelijk of particulier. Hier is samenwerking ook van belang, want allen willen we een goede verkoop zodat de winkel goed gevuld blijft. Met zijn allen is het verstandig om te sparren over goede ideeën om de consument het rondje snuffelen te laten lopen. Dit is nog niet zo makkelijk, maar de klant begint al aardig te wennen aan de nieuwe locatie en de ruime winkel opzet. Toch is het vaak kijken, kijken niet kopen, hier zijn Nederlanders ook wel goed in. Daarom zeg ik bij deze 1 voor allen en allen voor Leek. Dan gaat het met Leek en met Jouw Snuffelkast straks beiden voor de wind.